lunes, 30 de mayo de 2011

1. Escriu la teva opinió sobre els fets ocorreguts divendres entre els "indignats" i els mossos. Pots cercar informació per internet.

Els “indignats” de Palma es concentraran a les 18.00 hores d’aquesta tarda a la Plaça Espanya per mostrar la seva “ràbia” pel desallotjament policial de les centenars de persones acampades a la plaça Catalunya de Barcelona, que s’ha saldat amb 66 ferits lleus, encara que uns 3.000 “indignats” ja han tornat cap a les 13.00 hores al centre de la Plaza Cataluña.
Així, un dels portaveus de l’acampada de Palma ha convidat a la concentració d’aquesta tarda a tots els “indignats” dels pobles de Mallorca per mostrar el seu rebuig al desallotjament de gent que “s’havia mostrat pacífica des del primer moment”.
A la pàgina web de l’acampada, www.acampadapalma.es, es condemna la “actuació de l’Estat i les forces de Seguretat del mateix en relació a l’Acampada Barcelona”, i al mateix temps que s’exigeixen “responsabilitats polítiques” i es considera “intolerable que es requisin els sistemes informàtics, així com el desmantellament per la força d’un moviment que té com a principi la no-violència”.
Amb independència de la concentració, es manté l’assemblea a les 20.00 hores en què s’insistirà que en cas que es portés a terme en altres ciutats un desallotjament similar al qual s’ha produït a Barcelona, hi ha d’haver una actitud de “resistència pacífica”.
Per un altre costat, l’esmentat portaveu ha revelat a Europa Press que aquest cap de setmana es pretén aprovar un manifest que reculli un consens “de mínims’, tal com es va acordar en una de les assemblees, de manera que estarà compost per quatre punts, igual que ha passat en l’acampada de Sol, a Madrid, si bé encara està per determinar quins aspectes bàsics recollirà el text, que” puguin englobar totes les demandes que s’estan treballant en la comunitat “.
Així mateix, ha indicat que en l’assemblea d’aquest dijous es va acordar canviar la dinàmica d’aquest òrgan, de manera que, a partir de la setmana que ve, dilluns es portarà a terme reunions de grups petits, amb la finalitat de presentar propostes, mentre que dimarts es celebrarà l’assemblea general i dimecres hi haurà descans.
L’endemà, dijous, hi haurà una altra vegada reunions de petits grups, de cara a presentar propostes, mentre que divendres es celebrarà una altra assemblea general i dissabte una assemblea oberta a tots els “indignats” de pobles de Mallorca que vagin a la Plaça Espanya, rebatejada pels acampats com Plaza Islàndia. Per una altra part, el diumenge hi haurà descans, i per això no celebrar -se cap assemblea.
L’esmentat portaveu ha anunciat que durant les assemblees que es celebraran aquest dissabte i diumenge, a més de tractar d’aprovar un manifest, també s’obrirà el debat, amb la finalitat de buscar adhesions externes en diferents col·lectius i associacions que comparteixin els objectius de l’acampada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario