jueves, 5 de mayo de 2011

Sempre al nostre costat, sempre recolzant-nos... sempre podem comptar amb la mare


(il·lustració de Daryl Zang)


Hi ha 365 dies a l'any per gaudir de les carícies de la mare, de les abraçades, dels seus somriures, de les paraules de tendresa, de les mirades d'amor, de... tantes i tantes coses. I els mateixos dies per correspondre a totes aquestes manifestacions d'amor maternal. Però ael passat diumenge,  segons "el calendari comercial" és el Dia de les Mares. Doncs volem que i la resta de 364 dies a l'any, agrair-los tota la dedicació que les mares tenen amb els seus fills, tot el seu sacrifici abnegat i voluntari, tota la gran capacitat d'estimar sense esperar res a canvi. A totes les mares del món, UNA BESADA BEN FORTA, molt poc per allò que elles es mereixen. Cal dir-ho, manifestar-ho, perquè les mares saben quant les volem, però a totes ens agrada també que ens ho diguen els fills i filles.Le regalo a mi mama
(Juan Guinea Díaz)

Le regalo a mi mamá
una sonrisa de plata
que es la que alumbra mi cara
cuando de noche me tapa.


Le regalo a mi mamá
una caperuza roja
por contarme tantas veces
el cuento que se me antoja.


Le regalo a mi mamá
una colonia fresquita
por no soltarme la mano
cuando me duele la tripa.


Le regalo a mi mamá
una armadura amarilla
que la proteja del monstruo
que espanta en mis pesadillas.


Le regalo a mi mamá
el lenguaje de los duendes
por entender lo que digo
cuando nadie más lo entiende.


Le regalo a mi mamá
una chistera de mago
en la que quepan mis besos
envueltos para regalo.

El millor regal del món per a les mares: una forta abraçada i dolces besadetes 
(il·lustració de  Cécile Bercé-Busson)

Un bes per a la mare

Vols, vols.
Què vols quan vols?
Vols besos meus?
Vols un grapat d'abraçades?
Vols un vestit d'afecte?
Vols amors a cabassades?
Vols més abraçades?
Vols molts mims?
Vols, vols.
Què vols quan vols?
Demana... que, hui, t'ho regalo, 
i que un dia
el teu voler s'ajunte amb el meu.

Felicitats, besades i poesia per a totes les mares i les àvies (doblement mares) del món. 


1. Què li has regalat a la teva mare?
 
No li vaig regalar res. Li vaig donar els molts d'anys i una besada.
             
2. Escriu una carta a la teva mare explicant-li el que significa per a tu. No tenguis vergonya, tal vegada diràs coses que no t'atreveixes a dir-li a la cara i que són molt importants. Després li podeu fer llegir i segur la fareu molt feliç. La pots escriure en la llengua que vulguis. Mínim: 20 línees.Potser et sembli estrany que t'estigui escrivint aquesta carta, i sobretot que hi hagi tantes persones que l'estiguin llegint, però em va semblar un bonic regal fer pública les següents paraules escrites, que no són més que per desitjar un molt feliç dia de la mare .
 
Mama vull donar-te les gràcies per tot el que has fet per mi i per les meves dues germanes. Vull que sàpigues que t'estim més que res en aquest món, que sense tu no sé que faria perquè tu ho ets tot per mi! Gràcies per recolzar-me en tot i ajudar quan més ho necessito. Ho sento si he comès errors. Ho sento moltíssim que ara esteu passant per un mal moment tu i tota la família pel que ha passat però et juro que no tornarà a passar tot això perquè no seré la tonta d'abans, això m'ha fet canviar moltes coses de la meva vida, coses que no tornaré fer perquè no em dóna la gana veure't a tu i a la meva família malament. No puc veure-ho! Jo vull el millor per a tots nosaltres. No vull veure-us més patir per mi. Gràcies per estar al meu costat cada dia .. Vull tenir-te sempre al meu costat no em vull separar-me mai de tu .. Bé mare, vaig acabant la carta. Dir-te que passis un molt bon Dia de la Mare, vull dir-te que t'estim amb tot el meu cor i que si jo sóc així és perquè tinc una mare que em fa molt i molt feliç.


Un besitoo! 

T'estim molt mama sempre et duré el meu cor!


No hay comentarios:

Publicar un comentario